logo
heroimage

Wat is wandelcoaching

Wat is Wandelcoaching?

Al wandelend begeleid ik mensen die zijn vastgelopen in hun werk- of persoonlijke leven. Soms zijn de omstandigheden niet te veranderen, maar wel de manier waarop jij ermee omgaat.

bedaf uden

Vanuit positiviteit, rust en nieuwsgierigheid, motiveer en stimuleer ik je op een praktische en concrete manier te onderzoeken. Wandelcoaching is werken aan jezelf op een fysiek actieve manier; letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Wandelen in de natuur brengt je in het hier en nu en geeft je energie. Het maakt je hoofd leeg en er ontstaat ruimte om je gedachtes te ordenen.

Verwachtingen

Wandelcoaching is een effectieve vorm van coaching in de natuur. Een mooie wandeling in de natuur is een feest voor je zintuigen. We kijken, luisteren, ruiken, voelen en ervaren. We ademen de heerlijke boslucht in, ploeteren door het stuifzand gebied en genieten van prachtige kleuren.

Mijn wandelingen gaan bij alle weersomstandigheden door.

water

Als wandelcoach luister ik naar je verhaal, stel vragen en houd je de spiegel van de natuur voor.

Door (natuurlijke) inzichten en bewustwording leer je met andere ogen naar jezelf en je omgeving te kijken. Wandelen in de natuur brengt je dichter bij jezelf. Tijdens het wandelen is er minder oogcontact en is er meer ruimte voor stiltes. Dit zorgt voor een lagere drempel om gevoelige en pijnlijke zaken te bespreken. Dit kan leiden tot verrassende persoonlijke inzichten. Wandelen verlaagt je stressniveau en is rustgevend.

paddestoelen

Mijn doel is je helpen de energie, kracht en passie in jezelf te (her)vinden. Ik wil je leren met minder zelfkritiek en meer compassie in het leven te staan.

Wandelcoaching is niet alleen een ontspannen wandeling in de natuur. Het is hard werken, tijdens en na iedere sessie. Al wandelend ontdekken we jouw kwaliteiten en valkuilen. Uit je comfortzone stappen is hier onderdeel van. Als je écht iets wilt veranderen aan je situatie mag je in beweging komen, letterlijk en figuurlijk, daar heb je motivatie en doorzettingsvermogen voor nodig.

paddestoelen

Je krijgt praktische opdrachten mee voor thuis. Zo daag ik je uit om zelf kleine stappen te zetten en meer grip te krijgen op je dagelijkse leven. Ik werk graag oplossings- en resultaatgericht met een snufje mindfulness en compassie.

Wat is wandelcoaching niet?

Wandelcoaching gaat niet over hóe of waar je loopt. Het is niet gericht op het ontdekken van nieuwe routes of wandelgebieden. Wandelcoaching is gericht op het verder kunnen met de vragen die je in je leven tegen komt. Het wandelen in de natuur is het middel.

maashorst in de sneeuw

Verdiepende achtergrond informatie

Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, doet onderzoek naar een groep mensen die Hilde Backus en collega wandelcoaches coachten.

https://wandelcoach.nl/opleidingen/wandelcoach-opleiding/

Meer Agnes van den Berg

Design by Mariska Adriaans

logo ctrl m

Foto's: Yvonne Kroese Fotografie